Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2017 17:46 - Nigella Sativa - масло от черен кимион
Автор: botalifebulgaria Категория: Други   
Прочетен: 172 Коментари: 0 Гласове:
0



 Nigella Sativa е едно от най-добрите медицински семена в човешката история. Датира от времето на египетските фараони, споменава се в Библията и от пророка Мохамед като лекарство за всяко заболяване, освен за смъртта. Причина за това е сложната химическа структура на семената, съдържащи над 100 различни химически съставки, включително значими източници на есенциални мастни киселини.

Има над 600 изследвания, които показват ефекта на маслото от черен кимион. Най-изследваните негови активни съставки са тимохинон и кристалинен нигелон. Маслото съдържа още миристинова киселина, палмитинова, олеинова, стеаринова и много други, протеини, витамини В1, В2, В3, В9, минерали Ca, Fe, Cu, Zn, P и други. Хранителните качества на нутриентите в маслото от черен кимион са достатъчни за да поправят условията на дефицит в организма и да възстановят нормалното му състояние. Това е една мощна концентрирана храна, дар от природата.

Има сведения за тимохинона, че се използва от векове за борба с диабет, астма, алергии, сърдечно-съдови и бъбречни заболявания. Тимохинонът има мощни предимства при инхибиране на автофаговите гени на раковите клетки. Предизвиква апоптоза – помага на тялото да елиминира стари, ненужни и болни клетки, без да отделя токсини в тялото. Молекулярният механизъм, който определя противораковата му роля не е напълно разбран.

Изследвания на учени от Охайо – САЩ, обаче доказват, че тимохинонът е антиоксидантен, противовъзпалителен и антираков агент, безвреден за нормалните клетки.

Маслото от черен кимион поддържа една здрава и балансирана имунна система, и превъзхожда всяко друго естествено средство, използвано за автоимунни разстройства. Здравата имунна система ще открие и разруши раковите клетки преди да са застрашили живота. това тя постига чрез поддържане на повишено производство на имунни клетки, клетки на костния мозък и В-клетки, които произвеждат антитела.

Статията е подготвена с любезното съдействие на доц. д-р Павлина Симеонова.

*Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в статиите на Botalife, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: botalifebulgaria
Категория: Други
Прочетен: 18065
Постинги: 32
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930