Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2017 17:49 - Тайната на копривата
Автор: botalifebulgaria Категория: Други   
Прочетен: 761 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Копривата е едно от най-полезните растения, които природата е дала на човека.

Употребява се при анемия, хроничен бронхит, ставни заболявания (артрит, ревматизъм), мускулни болки, бъбречни, чернодробни, жлъчни заболявания, захарна болест, при изтощение след боледуване и кръвотечения.

В копривата се съдържат желязо, калций, магнезий, хром, селен, цинк, манган, кобалт, хистамин, фосфати, витамините А, Е, К, В. Маслото от коприва е сред най-богатите източници на Силиций.

Силицият е елемент на живота – основна съставка за изграждане на организма. Съдържа се в костите и съединителната тъкан и действа като предпазващ фактор за тях. Липсата му, а в организма винаги има недостиг на силиций, е причина стените на кръвоносните съдове да са слаби и част от капилярите, особено при по-възрастните хора, които трудно усвояват силиция, да са запушени.

Лесно усвоимата форма на силиция е растителната, а маслото от семена на коприва го съдържа в големи количества.Важна особеност на силиция, е че нормализира биохимичните и енергийни процеси в човешкото тяло. Образува колоидни съединения, които обират патогените в организма и така пречистват кръвта (изследвания на руските учени Воронков и Полевой).

Съдържанието на желязо в маслото е изключително високо, то е средство срещу желязо-дефицитна анемия.Има и високо съдържание на витамин К, който е с ключова роля при спиране на кръвотечения.

Маслото е с противовъзпалително и възстановяващо действие за свръхчувствителна кожа на лицето и скалпа, за сърбежи, зачервявания, охлузвания, изгаряния. Съдържа лечебни растителни екстракти, богати на комплекс от активни вещества за тонизиране на епителните клетки, подхранващи космения фоликул и стимулира растежа на косъма при втриване в скалпа, като същевременно спира косопада.

Статията е подготвена с любезното съдействие на доц. д-р Павлина Симеонова

*Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в статиите на Botalife, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: botalifebulgaria
Категория: Други
Прочетен: 18058
Постинги: 32
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930