Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2017 17:44 - Защо всяка жена има нужда от масло от вечерна иглика?
Автор: botalifebulgaria Категория: Други   
Прочетен: 128 Коментари: 0 Гласове:
0



 МАСЛОТО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА Е ИСТИНСКА СЪКРОВИЩНИЦА ОТ ПРИРОДАТА ЗА ЖЕНИТЕ. ТОВА МАСЛО Е ЕСТЕСТВЕН НАЧИН ЗА РЕШАВАНЕ НА МНОГО ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НА СЪВРЕМЕННАТА ДАМА.

Защо?
Маслото от вечерна иглика може да се разглежда като най-богатият източник на линоленова киселина (вид незаменими мастни киселини), която може да бъде открита само в майчиното мляко. В маслото от вечерна иглика линоленовата киселина е повече от 9%. Затова маслото се смята за много ценно за възстановяване и поддържане на красотата на жените, като помага на дамите да имат прекрасна кожа. Маслото от вечерна иглика се получава чрез пресоване.

Това чудодейно масло е било познато на перуанските индианци и те са го ползвали за лечение на много заболявания: главоболие, кръвоизливи в стомашно-чревния тракт, болести на черния дроб, зарастване на рани, нормализиране на менструалния цикъл, настинки, треска, кожни заболявания, астма.

В наши дни се ползват различни препарати от вечерна иглика като тинктури, чайове, лосиони.
В Европа, това невероятно цвете се появява през седемнадесети век. Почти по същото време тя е засадено в Италия и Англия. Съставът на маслото от вечерна иглика изненадващо наподобява състава на рибно масло!

GLA – линоленовата киселина в това масло участва в синтеза на специфични вещества – простагландини. Това са хормоноподобни вещества, които регулират дейността на целия организъм на жената.

Простагландините са в малки концентрации в почти всички органи и тъкани и регулират клетъчната активност. Те подобряват гладката мускулатура на матката и маточните тръби, разширяват бронхите, подобряват коронарния и бъбречния кръвоток, засягат жлезите с вътрешна секреция, солевия метаболизъм, регулират на системата за съсирване на кръвта…

Маслото от вечерна иглика съдържа и витамин Е (токоферол) – истински „капан“ за свободните радикали. Той стимулира производството на колаген и еластин в кожата, стимулира кръвообращението, спира процеса на стареене, помага при псориазис, екзема, дерматит, венозни язви.

Редовната употреба на масло от вечерна иглика ще ви помогне да се отпуснете и да се почисти тялото от свободните радикали, премахва токсините и е чудесна профилактика на рак.

В болница St Thomas в Англия след проведено изследване е доказано, че маслото от вечерна иглика помага при лечението на ПМС предменструален синдром. 67% от пациентите, приемали масло 3 пъти на ден, напълно са излекувани, а 22% смятат,че симптомите са намалели.

Помага за подобряване на състоянието при менопауза, защото в тези периоди линоленова киселина е значително намалена.

Помага при лечение на ревматоиден артрит – страхотно е, нали? Използва се за лечение на екзема, но значими резултати се появяват след 3-6 месеца след терапията.

Маслото от вечерна иглика е отлично средство за гладка и еластична кожа, като помага и при косопад. За да се поддържа добра физическа форма жената, трябва да консумира 100-400 милиграма масло за един ден.

Източник: http://zdrave.ws Мира Петърчева




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: botalifebulgaria
Категория: Други
Прочетен: 18069
Постинги: 32
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930